Otteluraportti: Kyljykset aloittivat vuoden 2023 voitolla

09.01.2023

SaiPa Akatemia - Kyljykset 9-10 JA (3-3, 2-4, 4-2, 0-1)

Kyljysten edustusjoukkue kohtasi viime lauantaina Saipa Akatemian Lappeenrannan liikuntakeskus areenalla.

Ottelun ensimmäinen erä ei ollut vierasjoukkueelta terävintä tekemistä. Maaleja tehtiin vuoron perään ja ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 3-3.

Toinen erä oli jo pirteämpää ja hallitumpaa pelaamista vierasjoukkueelta. Toisen erän ensimmäisen kympin aikana Kyljykset karkasivat ottelussa jo turvallisen tuntuiseen neljän maalin johtoon. Kotijoukkue tuli kuitenkin ennen erätaukoa kahden maalin päähän.

Päätöserä ei alkanut vierasjoukkueen kannalta mieluisasti. SaiPa kavensi muutaman minuutin pelin jälkeen pelin lukemiin 6-7. Vierasjoukkue kuitenkin kuittasi tämän nopeasti. Erän puolivälissä kotijoukkue sai jälleen henkeä päälle ja naulasi pallon kolmesti Kyljysten maaliin. Kyljykset sai kuitenkin iskettyä ylivoimalla pelin tasoihin ja jatkoajalla mentiin lopulta lukemissa 9-9.

Jatkoajalla molemmilla oli alkuun omat paikkansa. Lopulta paremmin paikkansa käytti hyödyksi vierasjoukkue Kyljykset. Keskialueen pallon riistosta pallo toimitettiin kohti kotijoukkueen luukkua, jossa kaksikko Porevesi - Lassila oli lapioimassa palloa kohti maaliverkkoa. Poreveden lapiointi tuotti kaivattua tulosta. Pallo SaiPan maaliin ja Kyljyksille ottelusta makeat kaksi sarjapistettä.

Ottelun onnistujiksi joukkue valitsi tällä kertaa Atte Sorvon ja debytantti Johannes Backmanin. Sorvo raastoi läpi ottelun pyyteettömästi yläkerrassa, joka tuotti kaivattua harmia vastustajalle. Nuoriherra Backman teki sen sijaan ensi esiintymisensä 2. divisioonassa. Ensimmäinen maalikin näki päivänvalon ottelun toisessa erässä. Bakun tarkka rannelaukaus painui vastustamattomasti ohi SaiPa maalivahdin.

Seuraavan kerran Kyljykset pääsevät taistelemaan pisteistä tämän viikon perjantaina Heinolassa. Vastaan asettuu SB Heinola, joka keikkuu sarjataulukossa muutaman pisteen Kyljyksiä edellä sijalla 3. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kyljykset olivat parempi luvuin 11-7.