Otteluraportti: Kyljyksille tärkeä voitto kotisalissa

07.02.2023

Kyljykset nappasivat viime lauantaina käydyssä salibandyn II-divisioonan kamppailussa kauden seitsemännen voittonsa. TT Stars Savonlinnasta kaatui Kyljysten käsittelyssä luvuin 8-3 (2-1, 2-0, 4-2).

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä. Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin kuitenkin paperille ennen erän puoliväliä. Kyljysten Paavilainen merkkautti itselleen 2+2 minuuttisen tuomion. TT Stars käytti ylivoimaa hyväkseen ja siirtyi ottelussa 0-1 johtoon. Erän loppupuolella kotijoukkuekin pääsi maalin makuun. Kyljysten maalitehtailun aloitti Tuukka Aaltonen ajassa 17.49. Kaksi minuuttia myöhemmin verkko pöllysi toistamiseen ylivoimalla. Tällä kertaa asialla Heikki Laiho.

Toinen erä alkoi näennäisesti kotijoukkueen komennuksessa. Kyljykset lisäsivät johtoaan ajassa 30.56. Aapo Ikosen viivaveto upposi Starsin maaliin. Kotiyleisö sai lisää herkkua ajassa 37.56. Ville Ala-Outinen pyssytti kotijoukkueen jo 4-1 johtoon.

Kolmannessa erässä Stars ilmoittautui peliin mukaan. Stars runnoi maalin edestä kavennuksen kellon näyttäessä 46. minuuttia. Kotijoukkueen henki pysyi kuitenkin päällä. Kyljysten Joel Puntti survoi pallon Starsin maaliin ja piti eron kolmessa maalissa. Seuraava vaihto tarjosi kuitenkin karvasta kalkkia kotijoukkueelle. Rike maalintekotilanteessa, josta Starsille tuomittiin rangaistuslaukaus. Starsin Auravuo hassuttaa maalivahti Haapaniemeä ja kavensi jälleen tilannetta taululla. Kyljykset jäähyilivät vikalla kympillä. Porevedeltä varomatonta fyysistä peliä keskialueella. Alivoimalla kotijoukkue pelasi uhrautuvaista puolustuspeliä, joka tuotti positiivista tulosta. Aapo Ikonen karkasi hyökkäykseen yhdessä Lassilan kanssa. Lopputuloksena kaunis alivoimamaali ajassa 55.36, joka katkaisi muutaman nikaman Starsin selkärangasta. Lopullisesti selkärankaa katkaistiin erän lopulla Aaltosen ja Puntin maaleilla.

- Erittäin maistuva voitto meille. Voiton myötä pysytään vielä jatkopeli spekulaatioissa kivasti mukana. Paljon oli maalipaikkoja pelissä, mutta aina ei uppoa. Onneksi tehtiin tarvittava määrä uuneja, kommentoi Mestan nälkäisimpänä palkittu Joel Puntti.